Käyttö- ja turvallisuusohjeet

Lue ja sisäistä nämä ohjeet huolella ennen kuin alat käyttää vuokravarusteitamme. Ohjeiden tarkoituksena on varmistaa aseen turvallinen käyttö sekä suojella asetta rikkoontumiselta. Aseen oikeaoppisella käsittelyllä varmistat myös oman pelinautintosi. Vuokratessasi sitoudut noudattamaan näitä ohjeita.

Yleinen käyttö ja turvallisuus
Aseiden luovutuksen yhteydessä annamme opastuksen, jossa osoitamme akkutilan, näytämme aseen peruskäytön ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiisi.
Tutustu aseeseen rauhassa etukäteen ja mieti mitä teet.
Huolehdi silmäsuojauksesta aina, kun käsittelet asetta. Käytä vain airsoft-käyttöön hyväksyttyjä suojavarusteita. Hampaiden suojaamiseksi maskin tai hammassuojien käyttö on suositeltavaa. Jos huomaat pelin aikana vaurion suojavarusteissa, etenkin linssissä/ritilässä, keskeytä pelaaminen.
Älä koskaan katso aseen piippuun. Älä osoita aseella ketään kohti, jolla ei ole silmäsuojausta.
Älä pidä sormea liipaisinkaaren sisäpuolella kun et aio ampua aseella.
Käsitele asetta aina kuin ladattua.
Hiekka ja muut pienet hiukkaset sekä kosteus ovat aseiden pahimipia vihollisia. Käsittele asetta aina niin, ettei se joudu hiekkaan, kuraan tai veteen.
Käsittele asetta varoen ja rauhallisesti. Älä pudota, heitä tai kolhi sitä. Airsoft-ase ei ole yhtä kestävä kuin aito.
Älä irrota aseesta mitään ruuveja, ellei erikseen toisin mainita.
Lataa pulttilukkoiset kiikarikivärit rauhallisesti ja lukkoa tukien, ettei ase jumiudu tai hajoa.
Kuulan laadulla on suuri vaikutus aseen toimivuuteen. Käytä siksi vain hyvälaatuista kuulaa. Suosittelemme hankkimaan kuulat meiltä, näin varmistut että kuulasi ovat laadukkaita.

Aseen kuljetus
Kuljeta asetta aina sen kantolaukussa tai vastaavassa. Aseen kuljettaminen suojaamattomana julkisella paikalla on laissa kielletty.
Pakkaa ase huolellisesti kun palautat sen.
Kuljettaessasi tai palauttaessasi asetta älä jätä sitä vireeseen. Käytön päättyessä poista lipas ja ammu yksittäislaukauksia niin kauan, että ase on tyhjä eli ei ammu enää kuulaa. Sähkötoimisissa aseissa irrota akku ja hälytin. Kaasutoimisissa aseissa tyhjennä kaasut; Co2-aseissa löysää hitaasti pohjaruuvia ja poista kapseli, ponnekaasutoimisissa poista lipas aseesta.

Akku
Akkutila on joissakin aseissa hyvin ahdas. Laittaessasi akkua paikalleen, huolehdi ettei johdot tai akku jää puristuksiin. Jos akkutilan kansi, etukahva tai vastaava ei mene helposti paikalleen, älä yritä väkisin.
Poistaessasi akkua älä vedä sitä johdoista. Älä myöskään revi aseen koneistoon meneviä johtoja.
Akun hälytin pitää aina olla kytkettynä akkuun, kun asetta käytetään. Hälyttimen tarkoitus on varoittaa, kun akku on liian tyhjä, sillä Li-Po-akkuja ei saa räjähdysvaaran takia käyttää aivan tyhjäksi. Kytke liitin akusta hälyttimeen siten, että musta johto tulee hälyttimen miinusnavan (-) kohdalle. Kun hälytin piippaa, vaihda tai irroita akku välittömästi.
Irrota akku aseesta ja hälytin akusta aina kun et käytä asetta.

Lipas
Pidä huoli, ettei lippaaseen pääse roskia, neulasia, hiekkaa tms.
Hi-cap-lippaan tunnistaa sen pohjassa olevasta latausrullasta. Kuulat kaadetaan lippaaseen täyttöaukosta. Tämän jälkeen rullaa latausrullaa sen verran, että tunnet vastetta eli rulla kiristyy. Näin lipas on käyttövalmis. Kun ase ”räkii” eli lipas ei enää syötä kuulaa kunnolla, rullaa lataurullaa uudelleen.

Hop-up
Hop-upilla saadaan aikaan kuulan lentorataa parantava takakierre. Osassa aseita hop-up on säädettävä. Säätö tapahtuu usein hylsyportin alta tai muusta helposti saavutettavasta paikasta. Näytämme hop-upin säädön asetta noudettaessa.
Hop-up on oikein säädetty kun kuula lentää mahdollisimman suoraan eli ei kaarra alas tai ylöspäin.
Älä säädä hop-uppia liian tiukalle, tämä tukkii aseen helposti.

Kaasutoimiset aseet
Co2-toimisissa aseissa älä runno kapselia väkisin pohjaan asti. Tämä voi rikkoa lippaan tai patruunapesän tiivisteet ja lipas alkaa vuotamaan.
Älä ammu aseella yhtäjaksoisesti liian pitkään. Kaasu kylmentää aseen, jolloin sen teho heikkenee ja osat kuluvat nopeasti.
Älä koskaan jätä kaasupulloja, -kapseleita tai kaasulla ladattua asetta kuumaan autoon, suoraan auringopaisteeseen tai muuhun kuumaan paikkaan. Älä käsittele niitä avotulen läheisyydessä. Huomioi pakkauksissa olevat ohjeet.

Jos jokin asia on epäselvä, kysy rohkeasti! Annamme mielellämme tarkemman käyttöopastuksen. Jos asepaketti on lähetetty sinulle tai jokin kysymys tulee myöhemmin eteen, voit soittaa meille, puh. +358 442360413

Mikäli ase lakkaa ampumasta yllättäen tai pitää epätavallista ääntä, merkitse ase esim. teipinpalalla kahvaan, irroita lipas, akku ja hälytin. Mainitse meille asiasta asetta palauttaessasi, jotta voimme selvittää syyn ja korjata aseen.

Jos ase vaurioituu ulkoisesti tai ohjeiden vastaisen käytön seurauksena, ilmoita tästä palauttaessasi asetta. Vuokraaja on korvausvelvollinen tällaisista vaurioista. Mikäli vaurioista ei ilmoiteta, laskutamme korjauskustannukset jälkikäteen lisättynä 5 €:n laskutuslisällä.