SUOMALAINEN AIRSOFT-KAUPPA JA HUOLTOPALVELU

Blogi

A&K SNR25 käyttöohje

A&K SNR25 sähkötoiminen tarkkuuskivääri

Tässä artikkelissa käydään läpi A&K SNR25 sähköaseen tärkeimmät ominaisuudet aseen käyttöönottoon. A&K SNR25 tuotepakkauksen mukana ei valmistajan puolesta toimiteta ollenkaan ja tästä syystä teimme tämän artikkelin paikkaamaan tätä  puutetta. 

Mitä yhteistä CA25 ja SNR25 malleissa on?

Lähes kaikki markkinoilla olevat A&K sähköaseet ovat pitkälti kopiota toisten valmistajien tekemistä airsoft-aseista. Toisten valmistajien kopiointi airsoft-teollisuudessa on ennemminkin sääntö kuin poikkeus ja käytännössä jokainen sähköase pohjautuu Tokyo Maruin tekemiin koneistoihin. CA25 airsoft-aseen koneisto pohjautuu Maruin version 2 rataslaatikon pohjalta tehtyyn ratkaisuun ja A&K on jatkanut samaa kehityspolkua eteenpäin.

A&K SNR25  koneisto pohjautuu kokonaan Classic Armyn valmistamaan CA25 malliseen airsoft-aseeseen. CA25 saatavuus on vaihdellut viime vuosina suuresti ja A&K:n mallille onkin ollut suurta tilausta, sillä ns. alkuperäistä mallia ei ole aina ollut saatavilla. A&K malli eroaa Classic Armyn mallista myös joidenkin sisäosien materiaalien osalta ja tarjoaa tästä syystä CA25 mallia suuremman lähtönopeuden suoraan laatikosta nostettuna. Kaikki CA25 aseelle tarkoitetut viritys- ja varaosat sopivat myös A&K SNR25 versioon.

Vaikka A&K SNR25 mallille ei ole tehty A&K:n toimesta käyttöohjetta, niin Classic Army on sen tuottanut ja käyttöohjeista pitävät voivat tutustua siihen lataamalla ohjeen tästä.

Classic Army CA25 SR25
A&K SNR25

A&K SNR25 keskeisimmät osat

Akun asettaminen

Avaa aseen perästä löytyvä akkukotelon kansi @classicarmy
Vedä akun liitin esille @classicarmy
Aseta akku perän sisälle @classicarmy
Sulje akkutilan kansi @classicarmy

Lippaan käyttö

A&K SR25 hi-cap lipas, 350 kuulaa
A&K SNR25 hi-cap lipas

A&K SNR25 mukana toimitettava lipas on hi-cap mallinen. Lippaan kannesta löytyy luukku, josta kuulat kaadetaan lippaan sisälle. Lippaan täytön jälkeen lippaaseen tulee vetää vetoa lippaan pohjasta löytyvän rullan avulla.

Rullaa lippaan pohjasta lippaan vieteriin vetoa, kunnes lipas alkaa naksua voimakkaammin. Erilainen voimakkaampi naksunta on merkki lippaan täyteen rullaamisesta. Lippaaseen kannattaa rullata vetoa lisää pitkin peliä, jotta veto ei pääse loppumaan väärässä tilanteessa.

Hop-up

Jotta airsoft-aseilla saavutetaan maksimaalinen kantama, tulee aseen hop-up säätää kohdalleen.  Säätö tapahtuu hop-up yksiköstä löytyvän säätörullan avulla. Hop-up synnyttää kuulalle takakierteen ja kierteen voimakkuuden avulla voidaan muuttaa kuulan lentorataa.   
 
Hopin sopivaa voimakkuutta täytyy arvioida silmämääräisesti. Hoppi kannattaa aluksi säätää nollille eli ”normaali suuntaan”. Tämän jälkeen tulee ampua testilaukaus ja lisätä hoppia pieni määrä kerrallaan lisää ja katsoa miten kierteen lisäys vaikuttaa lentorataan. Hopin säätörullasta löytyy pieni nuoli, joka osoittaa suunnan hopin lisäämiseksi. 
 
HUOM! Mikäli hopin säätää heti täysille riskinä on aseen tukkeutuminen. Tästä syystä hopin säätö tulee aloittaa aina nollatasosta! 

Vedä latauskahvasta, jotta hylsyportti aukeaa @classicarmy
Hop-up säätöpyörä @classicarmy

Piipun puhdistus

  1. Säädä hop-up mahdollisimman pienelle. Hop-upin säätöön löydät kuvallisen ohjeen aseen omasta manuaalista.
  2. Leikkaa puuvillakankaasta noin 1cm leveä ja 2,5-3,0cm pitkä suikale.
  3. Pujota suikale puhdistustikun ympärille alla olevan kuvan mukaisesti.
  4. Työnnä puhdistustikku piippuun tikkua samalla pyörittäen. Vedä tikku pois piipusta.
  5. Toista vaiheet 1-4 niin monta kertaa, kunnes puuvillakankaaseen ei tartu enää likaa.

 

Voit kastaa kankaanpalasen kevyesti silikoniöljyssä, jotta lika irtoaisi paremmin piipusta. Silikoniöljyn käytön jälkeen piippu tulee puhdistaa kuivalla liinalla muutaman kerran.

HUOM! Älä käytä koskaan aseöljyä airsoft-aseen puhdistuksen yhteydessä! Aseöljy syövyttää kumiosia.

Tukoksen poisto piipusta:

  • Säädä hop-up nolla-asentoon (pois päältä)
  • Työnnä puhdistustikun viistetty pääty aseen piippuun
  • Tökkää jumittunut kuula pois piipusta.

Pikakiinnitettävän vaimentimen kiinnitys ja irroitus

Vaimentimen irroitus @classicarmy

Ladattavat tiedostot: