SUOMALAINEN AIRSOFT-KAUPPA JA HUOLTOPALVELU

Blogi

Hoppikumin asennus Specna Arms CORE

Specna Arms SA-C02 CORE vakio hoppikumin vaihto Maple Leaf 2021 Super Macaron silikooniseen hoppikumiin. Silikoninen hoppikumi eroaa vakiosta sillä, että ne toimii kylmässä vakio kumia paremmin. Lisäksi Maple Leafin silikonisissa kumeissa on muitakin hyviä ominaisuuksia joita vakio hoppikumi ei tarjoa. Näitä ominaisuuksia on esimerkiksi pidempi nystyrä, joka antaa kuulalle takakierteen pidemmältä matkalta ja mahdollistaa painavempien kuulien ampumisen ja tätä kautta paremman kantaman. Silikonisen kumin kaveriksi laitetaan Maple Leafin kiinteä U-mallinen hoppikumin painaja.

Tarvittavat työkalut

Hop-up kumin vaihtoa varten tarvitaan seuraavat työkalut: kuusiokolosarja, pieni talttapää ruuvimeisseli ja silikoniöljyä.

Kenttäpurku

Työ aloitetaan ylärungon ja alarungon irroittamisella. Aluksi avataan eturunkotapin lukitus, johon tarvitaan 2,5 mm kuusiokoloavain. Lukituspään irrottamisen jälkeen voi runkotapin painaa ulos esimerkiksi kuusiokoloa apuna käyttäen.

Ylä- ja alarungon irrottaminen tapahtuu yksinkertaisesti ylärunkoa työntämällä eteenpäin. Ylärunko voi kuitenkin jumittaa alarunkoon, jumituksen saa pois vetämällä latauskahvaa ja nostamalla sitä samaanaikaan kun työntää ylärunkoa eteenpäin. Tämän jälkeen ase on kenttäpurettu ja kahdessa osassa, jolloin voidaan vetää Specna Arms:in tapauksessa sininen hoppikammio ulos ylärungosta.

Piipun irroitus & kammion purku 

Piipun saa irti hoppikammiosta c-klipsin avaamisen jälkeen. C-klipsin saa parhaiten irti kampeamalla kulmasta pienellä talttapää meisselillä. C-klipsin irrottamisen jälkeen kannattaa hoppi säätää nollalle ja alkaa varovasti vetämään piippua ulos hoppikammiosta, piipun vetämisen aikana kannattaa olla tarkkana, että ei riko vanhaa hoppikumia eikä se jää jumiin c-klipsin reikään.

Kun vanha hoppikumi on saatu ulos ja pois piipusta niin irrotetaan hop-up painaja. Rotary kammiossa tämä tapahtuu ensin irrottamalla klipsi rullan vierestä vetämällä sitä ulospäin. Klipsin irrottamisen jälkeen otetaan säätöpyörä irti ja voidaan painaa pienellä talttapäämeisselillä painajanvarren sokka pois. Sokan irrottamisen jälkeen saadaan painajanvarsi pois ja mukana tulee vakio kartion mallinen painaja.

Uuden hoppikumin asentaminen

Tässä kohtaa on syytä putsata sisäpiippu ohjeen mukaisesti. Tämän jälkeen voidaankin siirtyä asentamaan uutta hoppikumia sisäpiippuun, uusi hoppikumi pujotellaan piippuun uraa pitkin kun hoppikumi on saatu täysin paikalleen sisäpiippuun niin on syytä laittaa hieman silikoniöljyä silikonisen kumin pintaan, että se saadaan helpommin menemään hoppikammion sisään. Tässä kohtaa voidaan pyöritellä sisäpiippu hoppikumin kanssa varovasti hoppikammion sisään niin, että piipun ikkuna osottaa hoppikammiossa ylöspäin painajanvartta kohti. Kun piippu ja kumi on saatu turvallisesti kammion sisälle niin on aika asentaa c-klipsi takaisin paikalleen, jolloin piippu on lukittuna kammioon.

Uuden painajan asentaminen

Hop-up painajan asennus tapahtuu asettamalla painajan kaareva osa painajanvarteen, joissain tapauksissa voi olla helpompaa laittaa painaja ensin ja varsi vasta sen jälkeen. Painajanvarsi kiinnittyy takaisin sokalla ja tämän jälkeen on syytä laittaa rulla takaisin paikalleen ja sen lukitusklipsi. Kun kaikki hop-up osat on kiinni niin on syytä tarkistaa, että painaja painaa kumia suorassa ja se on hyvin helppoa katsoa kääntämällä hop-upia vain lisää ja kurkkaamalla kammion päästä, että nystyrä tulee nätisti ja tasaisesti piippuun.

Aseen kasaus

Tämän jälkeen ollaankin operaation maaliviivalla ja voidaan laittaa kaikki takaisin paikalleen. Hoppikammio piippuineen takaisin ylärunkoon ja työnnetään alarunko ylärunkoon, tarvittaessa voi joutua latauskahvaa tai sivuluukkua säätämään, että ase menee nätisti kasaan.

Lisähuomiot

Kun uusi hoppikumi ja painaja on asennettu ja päästään testaamaan asetta niin on syytä muistaa, ettei hoppia kannata vääntää liian voimakkaalle tai voi varsinkin silikoninen hoppikumi vaurioitua jo ensimmäisillä laukauksilla. Uuden paremman painajan ansiosta säädöt pitää tehdä varoen eikä liikaa kerralla.