SUOMALAINEN AIRSOFT-KAUPPA JA HUOLTOPALVELU

Blogi

Opas onnistuneeseen pelipäivään talvisessa säässä

Airsoft-pelaaminen talvisissa olosuhteissa tarjoaa ainutlaatuisen ja jännittävän kokemuksen, mutta se vaatii myös huolellista valmistautumista ja oikeanlaisten varusteiden käyttöä. Talven tuomat haasteet, kuten kylmä sää, lumi ja jää, voivat vaikuttaa niin pelaajien mukavuuteen kuin pelivälineiden toimintaankin. Tässä blogiartikkelissa käymme läpi vinkkejä, joiden avulla voit varmistaa onnistuneen airsoft-pelikokemuksen talvisessa säässä.

Oikeanlainen varustautuminen

Varustautuminen alkaa oikeanlaisesta vaatetuksesta. Kerrospukeutuminen on avainasemassa, sillä se mahdollistaa lämpötilan säätelyn aktiivisen liikunnan ja lepotaukojen aikana. Aloita kosteutta siirtävällä alusvaatekerroksella, lisää lämmittävä välikerros ja viimeistele tuulta sekä vettä hylkivällä ulkokerroksella. Ulkokerroksena voi käyttää ihan tavallista maastopuvun takkia tai ohutta kuoritakkia. Pelin aikana toppatakit tai vastavat ovat käytännössä aina turhan raskaita ja kuumia varusteita.

Pelin aikana esimerkiksi -10 asteessa aluskerrasto, välikerrasto ja puuvillainen maasto- tai lumikuvioitu takki on useimmiten riittävä. Pidempien pelitaukojen ajaksi mukana on hyvä olla toppatakki eli nk. taukotakki. Muista suojata myös kädet, jalat ja pää kylmältä. 

Swatch image Black
Swatch image Coyote

Helikon-Tex Snowfall long gaters®, säärystimet

54,90

Varustevinkki!

Lumi on helppo pitää poissa kengistä säärystimien avulla.

Pelivälineiden huolto ja valinta

Talvisää asettaa erityisvaatimuksia myös pelivälineille. Sähkötoimiset aseet (AEG) toimivat yleensä luotettavasti myös kylmässä, mutta akkujen kapasiteetti heikkenee kylmässä. Talvipelejä varten kannattaa harkita vara-akkujen pitämistä lämpimässä paikassa vaihtoa varten tai kylmää kestävien LiPo- tai Lithium-Ion akkujen hankintaa. Useimmille harrastajille esimerkiksi Titan Power Li-Ion akut tarjoavat varman ratkaisun talvipelaamiseen.

Kaasutoimiset aseet voivat olla haastavampia talvella, sillä kylmä vaikuttaa kaasun paineeseen. Varmista, että käytät talviolosuhteisiin soveltuvaa kaasua ja pidät kaasusäiliöitä mahdollisuuksien mukaan lämpiminä. Kylmässä parhaiten toimivia kaasuja ovat Nimrod Red ja Nimrod Black kaasut.

Näkyvyys ja liikkuvuus

Talvella pelatessa on tärkeää huomioida myös näkyvyyden ja liikkuvuuden muutokset. Lumi voi parantaa näkyvyyttä mutta myös heijastaa valoa, jonka vuoksi täysin kirkaslinssiset suojalasit eivät välttämättä ole paras vaihtoehto. Keltaisilla tai esimerkiksi kuparin värisillä linsseillä varustetut suojalasit parantavat kontrastia, joka helpottaa lumen pinnanmuotojen hahmottamisessa aurinkoisessa säässä. Lisäksi lumen ja jään vuoksi maasto voi olla liukasta, joten kengiltä vaaditaan hyvää pitoa. Liukuesteiden hankita maiharinpohjaan ei myöskään ole huono idea. Liukuesteiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen että kumilenkillä kiristyvät liukuesteet eivät ylensä pysy kengän pohjassa juostessa. Toisin sanoen, kannattaa suosia sellaisia liukuesteitä, jotka kiinnitetään joustamattomilla remmeillä.

Turvallisuus ja mukavuus

Lopuksi, turvallisuus ja pelaajien mukavuus ovat aina etusijalla. Varmista, että kaikilla on asianmukaiset suojavarusteet ja että pelaajat tuntevat pelisäännöt. Muistuta pelaajia pitämään taukoja lämmitelläkseen ja tarkistamaan varusteidensa kunto säännöllisesti.

Airsoft-pelaaminen talvella voi olla unohtumaton kokemus, kunhan muistaa valmistautua huolellisesti. Näillä vinkeillä voit nauttia airsoftista turvallisesti ja mukavasti, vaikka pakkanen purisi ja lumi tuiskuttaisi. Seuraavia pelejä odotellessa voi virittäytyä talvipelaamisen tnnbelmaan MrDuffon videon kautta.