SUOMALAINEN AIRSOFT-KAUPPA JA HUOLTOPALVELU

Blogi

Täydellinen airsoft-lahjaopas: Valitse oikeat tuotteet airsoft-harrastajalle!

Airsoft on jännittävä, strateginen ja yhteisöllinen harrastus, joka kasvattaa suosiotaan Suomessa. Oletko miettinyt airsoft-varusteiden hankkimista lahjaksi, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tämä opas auttaa sinua löytämään täydellisen airsoft-lahjan, olipa lahjansaaja aloittelija tai kokenut harrastaja.

Mitä on airsoft?

Airsoft on liikunnallinen ja sosiaalinen joukkuepeli, joka sai alkunsa Japanissa ja on ollut suosittu harrastus Suomessa 1980-luvulta lähtien. Pelaajat käyttävät matalatehoisia ase-replikoita ja kilpailevat erilaisissa pelimuodoissa, joissa yhdistyvät strategia ja fyysinen aktiivisuus. Tyypillisiä pelitilaisuuksia ovat viikonloppuisin järjestettävät muutaman tunnin mittaiset pelit, ja harrastusta voi toteuttaa myös omalla porukalla soveltuvalla alueella.

Airsoft-pelit vaihtelevat yksinkertaisista osumapohjaisista peleistä monimutkaisempiin skenaariopelitapahtumiin, jotka kestävät päivistä vuorokausiin. Skenaariopeleissä keskitytään tarinankerrontaan ja strategiseen peliin, kuten vastustajan tiedusteluun ja metsässä selviytymiseen. Airsoft on elämyspainotteinen harrastus, joka korostaa yhteisöllisyyttä ja tarjoaa monipuolisen tavan nauttia liikunnasta ja taktisesta pelaamisesta.

Airsoft-lahjan valitseminen:

Mistä aloittaa lahjan valitseminen? Ennen lahajan valintaa tulee tietää lahjansaajan mieltymykset ja taso. Pelaajatyypit voidaan karkeasti jakaa seuraaviin kategorioihin:

  • Aloittelijat
  • Perusharrastajat
  • Action Air-harrastajat
  • Milsim-harrastajat
  • Speedsoft-harrastajat

Aloittelijoille ja perusharrastajille lahjan valinta on tämän ohjeen kautta helpointa. Pitkänlinjan Milsim- tai Speedsoft-harrastajille aina toimiva lahja on kuulapaketti. Mikäli mielessä on jokin erikoisempi tuote, niin suosittelemme kysymään lahjan saajalta vähän vinkkiä lahjan valintaan sillä pidemmän linjan harrastajilla vaatimukset tuotteille ovat usein tarkkoja.

Airsoft-lahja aloittelijalle

Kun valitset airsoft-lahjaa aloittelijalle, aloita korkealaatuisilla silmiensuojaimilla, jotka ovat välttämättömät turvallisuuden kannalta. Etsi vaihtoehtoja, jotka yhdistävät mukavuuden ja suojan. Alakasvojen suojaus on myös tärkeää, joten harkitse mesh-maskia hampaiden suojelemiseksi. Lisäksi aloittelijalle sopivat sähkötoimiset airsoft-aseet ovat hyvä valinta niiden monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Lisävarusteina kypärät ja polvisuojat parantavat pelikokemusta tarjoten lisäsuojausta ja mukavuutta.

Aloituspaketin ostoa helpottaa suomalaisen harrastajayhteisön kirjoittama ohje aloituspaketin ostamista varten. Tutustu artikkeliin tästä alla olevan tästä.

Airsoft-lahja perusharrastajalle,

Perusharrastajalta löytyy jo pelissä käytettä airsoft-ase sekä tärkeimmät suojavarusteet. Tällaiselle harrastajalle lahjaksi kannattaa harkita pelikokemusta parantavia lisätuotteita, kuten tähtäimiä, äänenvaimentimia tai lisälippaita. 

Jos lahjan saajan aseessa on kiinteä etutähtäin aseeseen tulee valita korkealla tähtäinjalalla varustettu tähtäin. Esimerkiksi Vector Optics Maverick Gen. 2 tai Theta Optics Battle puna-/viherpistetähtäin ovat hyviä valintoja.

Sopivan äänenvaimentimen tai tracer-valojuovalaitteen valinta

Äänenvaimentimet kiinnittyvät airsoft-aseen piipunpäässä oleviin kierteisiin. Yleisin kierre aseissa on 14mm CCW kierre ja tämä löytyy käytännössä kaikista myymistämme äänenvaimentimista tai valojuovalaitteista. Jos et ole varma vaimentimen sopivuudesta, niin asiakaspalvelumme auttaa sopivan tuotteen valinnassa.

Suosituimmat valojuovatuotteet lahjaksi

Suosituimmat äänenvaimentimet lahjaksi

Lisälippaiden valinta

Airsoft-sähköaseissa lisälippaat käyvät lähtökohtaisesti ristiin eri valmistajilla, kunhan aseen runkomalli on sama. Toisin sanoen esimerkiksi Specna Arms SA-C02 CORE sarjalaiseen sopivat Specnan alkuperäislippaiden lisäksi ARCTURUS AR MOD1 M4/M16 Variable-Cap, 30/130 kuulan lippaat.

Kysy apua lippaiden valintaan tarvittaessa asiakaspalvelustamme!

Airsoft-lahja on merkityksellinen

Airsoft-tuotteet ovat ainutlaatuisia ja merkityksellisiä lahjoja, sillä ne tarjoavat elämyksiä ystävien kanssa airsoft-yhteisössä. Airsoft on harrastus, joka yhdistää ihmiset ja tarjoaa jännittäviä kokemuksia. Lahjana airsoft-varusteet tai -aseet kannustavat vastaanottajaa kokeilemaan uutta harrastusta ja liittymään kasvavaan airsoft-yhteisöön. Tämä on lahja, joka ei vain viihdytä, vaan myös rohkaisee uusiin seikkailuihin ja ystävyyssuhteisiin.