SUOMALAINEN AIRSOFT-KAUPPA JA HUOLTOPALVELU

Blogi

Vaihda T-Plugiin/Deansiin ja jätä miniliitin ajat taaksesi! – #PlayWithTPlugs

Mikä ihmeen Airsoft T-Plug?

Airsoft T-Plugs liikkeen ideana on saada valmistajat vaihtamaan alimitoitetut ja vanhanaikaiset miniliittimet pois nykyaikaisiin T-Plug liittimiin. Kaikki sai alkunsa kuitenkin vuonna 2019 IWA messuilla järjestetyssä Airsoft Meetup Industry paneelissa, johon osallistuu vuosittain useita valmistajia ja johtohahmoja. Tuolloin 2019 paneelin aikana alettiin avoimesti keskustelemaan valmistajien kanssa mahdollisuudesta vaihtaa miniliittimet nykyaikaisiin T-Plug liittimiin ja osa olikin valmiita tekemään tämän muutoksen. Tämän jälkeen aloitettiin kampanja #PlayWithTPlugs, jonka harrastajat allekirjoittavat ja tällöin saadaan yhä useampi valmistaja ymmärtämään tarve uudelle liittimelle.

Tässä kohtaa selvennetään myös hieman eli T-Plug on samanlainen Deans liittimen kanssa ja miniliitin on sama kuin small Tamiya.

Miksi T-plug/Deans on miniliitintä parempi?

Miniliitin, eli mini-Tamiya liitin on vuodelta 1972 ja se on suunniteltu siirtämään alle 15A virtoja. Airsoft-aseet tarvitsevat erityisesti käynnistyessään huomattavasti suurempia virtoja ja Tamiya-liitin on airsoft-aseessa pullonkaulana. T-plug/Deans liittimen kanssa airsoft-aseen käynti nopeutuu ja virrankulutus laskee Tamiya-liittimeen verrattuna, joka luonnollisesti pienentää esimerkiksi liipaisinviivettä.

Miksi vakiona on miniliitin?

Vanha Tamiya-liitin on periytynyt airsoft-aseisiin rc-teollisuudesta ja siitä on tullut aikanaan standardi. Airsoft-aseiden tehot ja virrankulutus on noussut viimeisen kahden vuosikymmenen aikana reilusti, mutta liittimet eivät ole vaihtuneet vielä vastaamaan nykyaseiden tehon tarvetta.

Miten sinä voit muuttaa asiaa?

Käy allekirjoittamassa airsoft T-plug kampanja sivulta löytyvä adressi! Adressia käytetään valmistajien houkuttelemiseksi vaihtamaan aseiden liittimet jo tehtaalla T-plug yhteensopiviin liittimiin! Mukana on jo monia valmistajia, mutta työtä on vielä tehtävänä, jotta liitin standardi saadaan päivitettyä vastaamaan nykypäivän vaatimuksia!