Kirjoitettu

Yrittäjän kuulumiset

Moikka

Tämä on ensimmäinen varsinainen blogipostaukseni, joka tosin julkaistiin jo noin viikko sitten Atomin Facebook sivulla. Tästä lähtien blogipostaukset julkaistaan ensiksi tänne.

Olemme siirtyneet uudelle aikakaudelle varastonhallinnassamme ja samalla tehneet myös muutaman muutoksen verkkokauppaamme. Tämän lisäksi olemme iskeneet alulle uuden Junnusoft-toiminnan.

 

Uusia ominaisuuksia verkkokauppaan

Aikaisemmin verkkokauppamme uusien tuotteiden tsekkaus ei ole ollut kovin helppoa, mutta nyt on. Lisäsimme näet oikeaan sivupalkkiin “Uutuudet” sekä “Tarjoustuotteet” -tuoteryhmät erikoistuoteryhmät otsikon alle. Siihen mahtuisi vielä muutama muukin, joten hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.

https://www.atom-airsoft.fi/uutuudet/

Varastonhallinta uuteen uskoon

Verkkokauppaamme on vaivannut jo pitkään kivijalkamyymälän ja verkkokaupan myynnin huono yhteensovitus. Tähän mennessä myymälämyynnit on pitänyt päivittää erikseen käsin verkkokauppamme varastosaldoihin. Kuten arvata saattaa, verkkokauppaan voi tällaisella järjestelyllä jäädä paljon tuotteita, jotka ovat oikeasti loppu. Reilu puolitoista vuotta, sitten kun laitoin oikeaa myymäläämme kuntoon, selvitin pintapuolisesti tällaisten varastosaldoja automaattisesti verkkokaupasta vähentävien kassajärjestelmien saatavuutta ja hintaa. Muutaman kassalaitteita välittävän yrityksen liikkeissä vierailun jälkeen sain sellaisen käsityksen, että tällaiset järjestelmät ovat järjettömän kalliita (tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja) ja jätin asian sikseen.

Ongelma, joka tiedostettiin jo aikaa sitten, ei kuitenkaan ole poistunut vaan vaikeutunut. Tästä syystä lähdin selvittämään uudestaan uusia vaihtoehtoja uudella lähestymistavalla. Verkkokauppamme on rakennettu avoimeen lähdekoodiin perustuvan WordPress -julkaisujärjestelmän päälle, joten lähdin etsimään kassaohjelmistoa, joka toimisi suoraan WordPressin sisällä. Yllättäen tällainen ohjelmisto löytyi ja se kustansi huikeat 60 dollaria (!). Uusi järjestelmä on nyt otettu käyttöön ja tuotteiden listaus uuteen järjestelmään on aloitettu. Saldoja on nyt toden teolla päivitetty muutama viikko, mutta työsarkaa on vielä hyvin jäljellä. Meillä on kuitenkin erilaisia tuoteartikkeleita toistatuhatta, joten jokaisen tuotteen läpikäymiseen, laskemiseen ja varastosaldon päivittämiseen menee aikaa.

 

Junnusoft

Minulla on ollut jo pidemmän aikaa unelmana nähdä Suomessa ohjattua airsoft-toimintaa, joka on suunnattu erityisesti nuorille harrastajille. Toki tätä löytyy nytkin ja nuoret harrastajat ovat olleet tervetulleita yhdistysten järjestämiin pelitapahtumiin. Yhdistysten pelitapahtumissa pelit kuitenkin pyörivät vanhempien harrastajien ehdoilla ja nuoremmat tulevat sitten perässä. Viime keväänä Junnusoftia yritettiin varovaisesti käynnistää, mutta homma jäi muiden kiireiden takia toteuttamatta.

Linnasoftin syykokouksessa muutama viikko sitten ajatus junioritoimintaan panostamisesta tuli uudemman kerran esille ja vanha ajatus Junnusoftista nousi taas pinnalle. Junnusoft -toiminta aloitetaan toimintaan tutustumiskerralla sunnuntaina 13.11.2016 kello 12:00-15:00 Kantolassa sisäleikkipuisto Touhutalon vieressä olevassa hallissa. Toivottavasti Junnusoft ylittää uutiskynnyksen ja saadaan halli täyteen, varsikin kun tutustumiskerta on ilmainen kaikille!