Virtual Shot

Virtual-Shotin idea sai alkunsa vuonna 2010, kun yksi perustajajäsenistä palveli jalkaväen upseerina Australian armeijassa. Hänet oli juuri nimitetty mentorointiryhmän komentajaksi, jonka tehtävänä oli lähteä Afganistaniin. Hänellä oli neljä kuukautta aikaa valmistella ryhmäänsä yhdeksän kuukauden komennukselle eristettyyn partiotukikohtaan Uruzganin maakunnassa Afganistanissa, jossa he partioivat yhdessä Afganistanin armeijan kanssa, opastivat ja kouluttivat sitä.

Ammunnan koulutus oli vaikeaa, sillä ampumatarvikkeita ja ampumaradalle pääsyä oli rajoitetusti. Koulutuksessa hyödynnettiin mahdollisimman paljon armeijan tukikohdan ammuntasimulaattoreita, mutta myös näihin tiloihin pääseminen oli vaikeaa, sillä simulaatiokeskukseen mahtui kerrallaan vain 10 sotilasta. 5000 hengen tukikohdassa simulaattoritila oli lähes aina varattu kuukausia etukäteen.

Tuolloin Virtual Shot perustajajäsen ajatteli, että he tarvitsivat henkilökohtaisia ampumasimulaattoreita, jotka mahdollistaisivat jatkuvan ja toistuvan ampumaharjoittelun. Saatavilla olleet laserpohjaiset ampumaharjoitusjärjestelmät eivät kuitenkaan soveltuneet tähän käyttötarkoitukseen, vaan he tarvitsivat jotain muuta. Jotain sellaista mitä heillä ei ollut.

Viisi vuotta myöhemmin, perustajajäsen oli palannut Afganistanista, jättänyt armeijan ja vaihtanut uraa ohjelmistokehitykseen. Pian havaittiin, että teknologia henkilökohtaisen ampumasimulaatiojärjestelmän luomiseksi olisi olemassa tekniikka, joka on saavutettu mobiiliteknologian kehityksen myötä. Tämän havainnon jälkeen perustettiin Virtual Shot.